ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.4 noiembrie 2020
 
În perioada 03 – 04 noiembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 52 misiuni, din care 22 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 30 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane şi animale din locuinţe şi salvări de animale.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere în urma cărora o persoană a fost transportată la spital.
 
În ultimele 24 de ore, în baza măsurilor dispuse la nivel naţional şi judeţean, personalul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a desfăşurat o serie de acţiuni de informare, prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus.
 
Activităţile desfăşurate în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ (Breaza, Buşteni, Azuga, Sinaia, Colceag, Tomşani, Ciorani, Sălciile, Brebu, Cornu, Câmpina, Poiana Câmpina, Urlaţi, Gornet Cricov, Ploieşti, Cocorăştii Mislii, Floreşti, Scorţeni, Tinosu, Râfov, Gherghiţa, Puchenii Mari, Brazi, Bărcăneşti, Boldeşti-Scăeni, Văleni, Lipăneşti, Măgurele, Teişani, Bertea, Păuleşti, Blejoi şi Ariceştii Rahtivani), au presupus 16 misiuni de informare a populaţiei cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar şi efectuarea de controale proprii, cât şi în echipe mixte, formate din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control la nivelul judeţului, la operatori economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane.
 
Salvatorii prahoveni au continuat transmiterea mesajelor de informare prin intermediul sistemelor audio din dotarea autospecialelor în zonele aglomerate din localităţile în care rata incidenţei cumulative a COVID 19 depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, astfel încât informaţiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
 
Reamintim populaţiei că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenţie:
 
 
 folosiţi, în mod corect, masca de protecţie! Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, aceasta trebuie să vă acopere nasul şi gura;
 spălaţi-vă pe mâini cât mai des, cu apă şi săpun, cel puţin 20 de secunde; 
nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile neigienizate
 evitaţi locurile aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct sau la interacţiune cu un număr mare de persoane;
 feriţi copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafeţe sau obiecte comune;
păstraţi o distanţă semnificativă, de un metru şi jumătate, faţă de celelalte persoane pe care le întâlniţi;
 dacă vă aflaţi în transportul în comun încercaţi să nu staţi faţă în faţă cu ceilalţi călători; 
 evitaţi contactul cu suprafeţele care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.