IPJ PRAHOVA.NOI CONTROALE PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII TRANSPORTULUI DE MARFĂ ŞI PERSOANE
Astăzi, în intervalul orar 07:00-11:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova şi din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfăşurat noi acţiuni pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane şi marfă, pe DN1A, în localitatea Boldeşti-Scăeni.
Totodată, acţiunile au vizat şi verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  
Astfel, au fost verificate peste 60 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 20 la regimul rutier, în valoarea totală de peste 11.000 de lei. Totodată, au fost efectuate peste 40 de testări cu aparatul etilotest.
Exemplu:
Poliţiştii au oprit un autoturism care a efectuat manevra de depăşire în zona de acţiune a indicatorului depăşirea interzisă, trecând peste marcajul longitudinal simplu continuu ce desparte sensurile de mers. Conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 42 de ani,  i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, totodată fiind sancţionat contravenţional cu 580 de lei conform OUG 195/2002R.
  * * * *
Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri.