IPJ PRAHOVA.ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2
Astăzi, în intervalul orar 09:00-12:00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii Băicoi sub coordonarea Instituţiei Prefectului, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor  pentru creşterea vizibilităţii şi verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19. 
Astfel, au fost legitimate peste 140 de persoane, controlate peste 30 de autovehicule şi verificate peste 20 de societăți comerciale. 
Poliţiştii au avertizat verbal peste 190 de persoane care nu respectă măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2.
Au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale (dintre care 14 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020), în valoare de peste 3800 de lei.
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, având în vedere Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856/2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.