IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.1 noiembrie 2020
 
Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov 2
 
Ieri, pe raza municipiului Ploieşti cât şi a secţiilor rurale arondate, au fost organizate acţiuni pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov 2.
 
Astfel, au fost legitimate 732 de persoane, controlate 181 de autovehicule (din care 71 mijloace de transport în comun).
 
Totodată, au fost aplicate 99 de sancţiuni în valoare de aproximativ 31.400 lei ( dintre care 46 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 în valoare de aproximativ 11.500 de lei). 
 
EXEMPLE :
 
Cu ocazia verificării unui agent economic, pe raza Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi, s-a constatat că administratorul societăţii a organizat un eveniment privat – petrecere tematică, la care au participat peste 60 persoane. S-a luat măsura sancţionării administratorului conform Legii. 55/2020 cu 10.000 de lei, întocmindu-se totodată dosar penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 
 
În urma verificărilor efectuate la un alt agent economic din comuna Blejoi, la care era organizat un eveniment privat - botez şi participau 12 persoane, administratorul şi organizatorul au fost sancţionaţi contravenţional, cu 2.500 de lei.
 
În Ploieşti, administratorul unei societăţi care era şi organizatorul unui eveniment - petrecere privată, la care participau 12 persoane, a fost sancţionat conform Legii 55/2020 cu 3000 de lei pentru organizarea unui eveniment privat.
 
De asemenea, evenimentele a fost întrerupt si au fost reprelucrate prevederile legale privind protecţia şi distanţarea fizică dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 23:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autovehicul este condus haotic pe DN 1A, respectiv pe contrasens. Din verificările efectuate a reieşit faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 30 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvâşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
În noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Sectiei de Poliţie Rurală Câmpina, au oprit pe raza comunei Telega un autoturism ce se deplasa pe direcţia Telega către Scorţeni. Din verificările efectuate a reieşit faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de  0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Foto cu caracter ilustrativ