ISU PRAHOVA . COMUNICAT DE PRESA.30 octombrie 2020
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni, din care 20 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 21 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe şi asistenţă persoane.
Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în municipiul Ploieşti, pe străzile Plăieşilor şi Şoseaua Vestului. Din fericire, în urma celor două evenimente nu s-au înregistrat victime. 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 12 acţiuni complementare de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus în următoarele unităţi-administrative din judeţ: Bucov, Pleaşa, Plopu, Păuleşti, Blejoi, Breaza, Buşteni, Colceag, Tomşani, Albeşti-Paleologu, Ciorani, Lapoş, Gura Vadului, Urlaţi, Sălciile, Fulga, Floreşti, Cocorăştii Mislii, Scorţeni, Băneşti, Câmpina, Poiana Câmpina, Cornu, Dumbrăveşti, Băneşti, Boldeşti, Lipăneşti, Bertea, Teişani, Bătrâni, Vălenii de Munte, Brazi, Tinosu, Bărcăneşti, Puchenii Mari, Balta Doamnei, Gherghiţa, Râfov. Pompierii prahoveni se deplasează în localităţile vizate, transmiţând localnicilor cu ajutorul portavocei, principalele recomandări preventive.
Joi după-amiaza, în jurul orei 15:30, a izbucnit un incendiu violent la o locuinţă situată pe strada Principală din localitatea Fânari.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, fără posibilităţi de propagare la alte locuinţe. La faţa locului au fost mobilizate trei echipaje de stingere şi unul de prim ajutor. Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza jarului căzut din sistemele de încălzit.
 
Foto cu caracter ilustrativ