IJP PRAHOVA.ACŢIUNE COMUNĂ A POLIŢIEI ROMÂNE ŞI CFR CĂLĂTORI, PENTRU SIGURANŢA TRANSPORTURILOR
În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova au desfăşurat o acţiune, în trenurile de călători, staţiile C.F.R., pe rutele Ploieşti - Mizil, Ploieşti - Măneciu, Ploieşti - Slănic şi Ploieşti -Urziceni, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 şi creşterea siguranţei călătorilor.
 
La acţiune au participat aproximativ 20 de poliţişti, împreună cu reprezentanţi ai CFR Călători.
 
Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători, staţiile de cale ferată şi au acţionat pentru păstrarea măsurilor de siguranţă sanitară în rândul călătorilor.
 
Au fost verificate peste 15 de trenuri de călători şi peste 10 staţii C.F.R. şi au fost legitimate peste 60 de persoane. 
 
Totodată, au fost aplicate peste 35 de sancţiuni dintre care 32 în conformitate cu Legea nr. 55/2020, valoarea totală a sancţiunilor fiind de peste 4.100 de lei
 
 
CFR călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii.
 
Este important ca pasagerii să evite aglomeraţia şi să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.
 
Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
Suntem la datorie, pentru siguranţa cetăţenilor şi vom aplica în continuare legea, în toate situaţiile în care se impune luarea măsurilor legale.
 
Foto:IJP Prahova