ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.29 octombrie 2020
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 42 misiuni, din care 21 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 21 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a două incendii, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe şi asistenţă persoane.
Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în municipiul Ploieşti şi localităţile Boldeşti-Scăeni şi Ariceştii Rahtivani.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 13 misiuni de recunoaştere în teren şi activităţi de informare referitoare la prevenirea infecţiei cu noul coronavirus în localităţile Ploieşti, Lapoş, Tomşani, Fulga, Ciorani, Cornu, Plopeni, Dumbrăveşti, Cocorăştii Mislii, Câmpina, Cornu, Floreşti, Poiana Câmpina, Băneşti, Buşteni, Breaza, Comarnic, Boldeşti, Lipăneşti, Slănic, Bertea, Teişani, Bătrâni, Vălenii de Munte, Bărcăneşti, Brazi, Tinosu, Şirna, Poienarii Burchi., Râfov, Puchenii Mari, Gorgota, Balta Doamnei şi Gherghiţa. Acţiunile au fost orientate în special în zonele cu aglomerări de persoane, pieţe, centre comerciale şi au avut ca scop informarea cetăţenilor.
 
 
Pompierii prahoveni au fost în alertă în această dimineaţa, în jurul orei 05:42, după ce un incendiu a cuprins cu repeziciune un magazin aflat pe strada Matei Basarab din municipiul Ploieşti. La sosirea echipajelor de salvatori la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum în interiorul magazinului, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
                                                                                            
***
Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: televizor, maşină de spălat, fier de călcat, radiator, reşou, lampă şi altele asemenea;
Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
Atunci când plecaţi de acasă, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.
Foto:ISU Prahova