IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESA.28 octombrie 2020
Bănuit  de tălhărie,  depistat de poliţiştii ploieşteni
 
La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au depistat un bărbat bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie pe raza municipiului Ploieşti.  Bărbatul a fost depistat de poliţiştii ploieşteni la punctul de trecere a frontierei Nădlac. Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 15 septembrie a.c., o femeie de 77 de ani ar fi fost deposedată, prin acte de violenţă, de sacoşa în care erau mai multe bunuri şi de poşetă. Totodată, bărbatul ar fi deposedat o altă persoană, la data de 25 septembrie a.c., prin acte de violenţă, de bijuterii din aur şi borseta personală, în care se aflau documente şi suma de 1.100 de lei.
În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, faptă prevăzută de art. 233 din Codul Penal.
 
Fără permis la volan
 
În noaptea de 27 spre 28 octombrie a.c., în jurul orei 01:45, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 3 de Poliţie Ploieşti au oprit un autoturism pe strada Depoului din municipiul Ploieşti. Din verificările efectuate a reieşit faptul că persoana aflată la volan, respectiv un tânăr de 22 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar ocupantul din dreapta faţă, un tânăr de 20 de ani, i-ar fi încredinţat autoturismul pentru a-l învăţa să conducă. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
Ulterior, în jurul orei 02:40, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr.2 Poliţie Ploieşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de o femeie de 52 de ani care circula din direcţia Bulevardul Republicii către strada Malu Roşu. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că persoana are permisul de conducere reţinut. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Foto cu caracter  ilustrativ