ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI  ÎN VEDEREA PREVENIRII RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID 19. 26 octombrie 2020
La data de 26 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, pe raza localităţilor Blejoi, Păuleşti şi Băicoi poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova sub coordonarea Instituţiei Prefectului împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi jandarmi, au desfăşurat noi acţiuni de verificare a respectarii măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii virusului covid 19.
Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, verificate peste 20 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi controlate peste 30 de autovehicule.
De asemenea peste 80 de persoane au fost avertizate verbal privind portul necorespunzător al măştii de protecţie. 
Poliţiştii au aplicat 8 sanţiuni contravenţionale            (3 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020),   în valoare de 31.500 de lei.
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, având în vedere Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856/2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.
 
Sursa:IJP Prahova