ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 26 octombrie 2020
 
În perioada 23-26 octombrie, peste 200 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor. În perioada menţionată, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 171 misiuni, din care 77 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 94 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii,  4 arderi necontrolate (incendii de vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 29 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane şi animale din locuinţe şi autoturisme, precum şi înlăturarea efectelor meteorologice.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 19 accidente rutiere în urma cărora 4 persoane au fost transportate la spital.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari subunităţilor de intervenţie au efectuat 11 misiuni de recunoaştere în teren şi activităţi de informare referitoare la prevenirea infecţiei cu noul coronavirus.
 
Precipitaţiile abundente din cursul nopţii au cauzat probleme în judeţ, militarii acţionând pentru evacuarea apei de pe carosabil, în zona Cumpătu din localitatea Sinaia, circulaţia fiind blocată pe parcursul desfăşurării intervenţiei.
Probleme au fost şi în zona podului de la intrarea în localitatea Poiana Câmpina, unde mai multe autoturisme au rămas blocate.
 
Întrucât vremea rămâne instabilă şi în următoarea perioadă, reamintim populaţiei că este important să respecte recomandărilor autorităţilor şi să aplice, la nevoie, măsurile de autoprotecţie în cazul manifestării fenomenelor meteo nefavorabile. Să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.
 
La acest moment, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situaţiei şi aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.
 
În data de 24.10.2020, ora 13:12, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 s-a primit un anunţ despre producerea unei explozii neurmată de incendiu, la o locuinţă particulară situată pe strada Sondelor din municipiul Ploieşti. După executarea recunoaşterii s-a stabilit că a avut loc o acumulare de gaze de la instalaţia care alimenta aragazul.
La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.
Explozia s-a soldat cu o victimă, un bărbat, în vârstă de 40 ani cu arsuri de gradul II si III si 40 % din suprafaţa corpului în zona feţei, a membrelor superioare şi a toracelui anterior, fiind asistat la locul evenimentului şi predat unui echipaj SAJ. În urma deflagraţiei, balconul apartamentului a fost smuls de suflul exploziei ajungând la sol.
Foto cu caracter ilustrativ