ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2 .21 octombrie 2020
 
La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova poliţiştii împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi cu sprijinul reprezentanţilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Matei Basarab Prahova, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au acţionat pentru verificarea modului în care sunt respectate normele pentru prevenirea răspandirii SARS-COV-2, în localităţile Bărcăneşti, Albeşti Paleologu, Puchenii Mari, Ploieşti, Brazi, Blejoi, Păuleşti şi Bucov. De asemenea, poliţiştii rutieri au acţionat preponderent la ieşirile din Ploieşti şi în localităţile Bucov şi Blejoi.
Acţiunea a avut ca scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
Au fost legitimate 175 persoane şi controlate 58 autovehicule. De asemenea, au fost aplicate 14 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 41.300 de lei. 
Poliţiştii au reamintit cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, drept unul dintre factorii esenţiali în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Sursa:IJP Prahova