IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.21 octombrie 2020
Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice
 
La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au oprit pe DJ 100C, în localitatea Gura Vadului un autoturism condus de un bărbat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Tot ieri, în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acţionau cu aparatul radar, în localitatea Bucov, au înregistrat un autoturism care circula pe direcţia Ploieşti către Buzău, cu viteza de 101 km/h. A fost identificat conducătorul auto,  un  bărbat de 52 de ani şi întrucât emena halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,74 mg/l concentraţie de alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:
Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.
În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!
Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuaţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 
Nu folosiţi telefonul mobil  în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiţi sistemele hands-free.
 
Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Activitate  de prevenire
 
La data de 20 octombrie, în intervalul orar 11.00 - 12.00, pentru prevenirea şi combaterea faptelor sociale, a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor precum şi evenimentelor din ultima perioadă în care au fost implicaţi elevi, poliţişti din cadrul investigaţiilor criminale şi proximitate, au organizat o şedinţă preventivă pe această linie în cadrul unui Colegiu din Buşteni. 
 
La această acţiune au participat 20 de elevi, 3 cadre didactice, precum şi directorul unităţii de învăţământ.
 
De asemenea, acestora le-au fost prelucrate prevederile legale şi măsuri de protecţie privind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.