IJP PRAHOVA.ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2 .17 octombrie 2020
 
Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul corona virus, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova cu suportul Poliţiei Locale a reprezentanţilor Protecţiei Consumatorului, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate peste 20 de acţiuni punctuale de verificare a zonelor aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. 
 
Astfel, au fost verificate peste 1600 de persoane, 185 societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi peste 360 de autovehicule (dintre care peste 260 mijloace de transport în comun). 
 
Doar ieri, pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.900 de lei.
 
Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.
 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
 
Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţă cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.
 
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare social şi având în vedere Hotărâre nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.