IJP PRAHOVA.ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE IMPOTRIVA COVID 19
Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, la nivelul judeţului Prahova, au fost executate 26 de acţiuni punctuale şi au fost verificate peste 1400 de persoane şi peste 540 de autovehicule. 
În total, au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 98.600 de lei.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţa cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.
 
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare social şi având în vedere Hotărâre nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.