IJP Prahova. NOI CONTROALE PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2.15 octombrie 2020
 
 În ultimele 24 de ore, peste 300 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în echipe mixte, constituite prin Ordin al Prefectului, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost verificate 509 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 2.537 de persoane şi verificate 592 de autovehicule (dintre care 374 mijloace de transport în comun).
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare totală de 3.800 de  lei. 
Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţa cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.
 
Vă reamintim faptul că poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare, vor fi luate măsurile legale care se impun.  
 
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.