ATENTIE ! O SAPTAMÂNĂ DE CONTROALE ÎN TRAFIC PE ŞOSELELE DIN PRAHOVA
 
Poliţiştii rutieri vor acţiona în perioada 12 - 18 octombrie a.c., pe şoselele din judeţ pentru a verifica mijloacele de transport persoane şi marfă. 
 
Oamenii legii vor trage pe dreapta camioane şi autobuze în cadrul unei acţiuni la nivel naţional care se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
 
Operaţiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii mijloacelor de transport public de persoane şi de transport de marfă.
 
Poliţiştii vor avea în vedere respectarea vitezei legale, folosirea centurilor de siguranţă, funcţionarea aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, dar şi documentele obligatorii, atât ale conducătorilor auto, cât şi ale autovehiculelor.
 
Astfel, în ultimele 24 de ore au fost controlate peste 220 de autovehicule (dintre care 40 mijloace de transport în comun şi 58 transport marfă). Pentru neregulile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 27.200 de lei.
 
În ceea ce-i priveşte pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.
 
De asemenea, se va verifica şi respectarea obligativităţii măsurilor de protecţie sanitară prin purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
În scopul prevenirii eventualelor ambuteiaje şi a desfăşurării circulaţiei rutiere în regim de siguranţă şi fluenţă,  se  recomandă participanţilor la trafic  să dea dovadă de un comportament adecvat.
 
 
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova