SEZONUL RECE SE APROPIE - CIRCULAŢI CU ATENŢIE!
 
Având în vedere avertizările meterologice de COD PORTOCALIU, în intervalul 13.10.2020, ora 12:00 – 13.10.2020, ora 21:00 şi care vizează intensificări ale vântului, cu rafale de peste 120 de km/h, în zona montană precum şi COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, poliţiştii prahoveni vă recomandă:
 
Conduceţi cu prudenţă, măriţi distanţa de siguranţă în mers, adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante. 
 
Evitaţi acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate. 
 
În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuaţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
 
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul mobil  în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiţi sistemele hands-free.
 
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
 
Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe siteul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .
 
 
Sursa:IJP Prahova/Politia Romana
 
Foto :adevarul.ro