ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2
 
Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-COV-2, echipe mixte, constituite prin Ordin al Prefectului, intensifică activitățile și continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniu, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. 
În ultimele 24 de ore au fost verificate 2618 de persoane, 278 societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi 664 de autovehicule (dintre care 355 mijloace de transport în comun). Doar ieri, pentru neregulile constatate au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.000 de lei, în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
În cadrul activităților desfășurate, au fost angrenați peste 670 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.
Zilnic, vom efectua verificări, pentru binele tuturor, iar în cazul în care vor fi constatate abateri de la normele privind măsurile de protecție, structurile cu atribuţii de control vor lua măsurile legale care se impun. Facem un apel la toți cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
Sursa:IJP Prahova
Video amator