IJP Prahova .Comunicat de presa.11 octombrie 2020
 
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
 
În cursul nopţii de 10 spre 11 octombrie, în jurul orei 01:00, poliţiştii au depistat, în Sinaia, un conducător auto din comuna Berceni care a ales să se urce la volanul autoturismului deşi nu deţinea permis de conducere. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Accident rutier soldat cu pagube materiale, produs în următoarele circumstanţe:
În noaptea de 10 spre 11 octombrie a.c., în jurul orei 01:30, o patrulă de poliţie a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism depistat în trafic, în municipiul  Ploieşti. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea sa. La un moment dat, acesta intră în coliziune cu gardul viu din parcarea unui hotel în zona centrală a oraşului, părăseşte autoturismul şi fuge de la faţa locului.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti acesta a fost depistat şi s-a stabilit că tânărul de 22 de ani nu deţine permis de conducere. În cauză, s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Tot în noaptea de 10 spre 11 octombrie a.c., în jurul orei 02:15, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Teişani au oprit pentru control, în Valenii de Munte, un autoturism condus de un bărbat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Foto cu caracter ilustrativ