Actiune a politistilor prahoveni privind respectarea  normelor pentru prevenirea răspândirii Covid 19
La data de 9 octombrie a.c., 160 de poliţişti, poliţişti locali şi jandarmi au acţionat pentru verificarea modului în care sunt respectate normele pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, în Ploieşti, Blejoi şi Păuleşti.
Acţiunea a avut ca scop asigurarea unui climat de ordine publică şi, totodată, verificarea modului de respectare a prevederile legale în vigoare, în contextul riscului răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2.
Au fost legitimate 518 persoane, controlate 252 autoturisme (dintre care 133 mijloace de transport în comun). De asemenea, au fost aplicate 117 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 pentru abateri de la legislaţia rutieră, 17 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, o abatere la reglementări de natură economică  şi 68 pentru abateri de la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 17.950 de lei. 
Poliţiştii au reamintit cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, drept unul dintre factorii esenţiali în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Exemplu:
În cursul zilei de astăzi, poliţiştii au aplicat o sancţiune unui bărbat care a fost despistat în timp ce călătorea fără a purta mască de protecţie individuală în mijlocul de transport în comun, motiv pentru care bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 55/2020.
 
 
Sursa:IJP Prahova