IJP PRAHOVA .ECHIPE MIXTE AU ACŢIONAT PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2 LA NIVELUL JUDEŢULUI PRAHOVA
În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, la nivelul judeţului Prahova.
Echipele mixte, constituite prin Ordin al Prefectului, formate din aproximativ 560 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
În cadrul activităţilor au fost controlate 443 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 1795 de  persoane şi verificate 541 de autovehicule (dintre acestea 313 de mijloace de transport public în comun).
Astfel, au fost efectuate verificări la 130 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 128 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de aproximativ 26.900 de lei. Dintre acestea, 90 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 36 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, iar 2 pentru fapte de natură economică.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri. De asemenea, recomandăm cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport, în magazine şi celelalte spaţii unde este obligatoriu.
Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conştientizarea faptului că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cel mai importante. Însă acolo unde măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus  nu sunt respectate, organele de control  nu vor tolera nicio abatere.
Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!
Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.