COMUNICAT DE PRESA ISU PRAHOVA .5 octombrie 2020
 
În ultimele 72 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 115 misiuni, din care 42 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 73 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 7 incendii, 7 arderi necontrolate (vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 26 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe şi asanare muniţie.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 17 accidente rutiere, în urma cărora 14 persoane au ajuns la spital şi una şi-a pierdut viaţa.
 
Misiuni relevante:
 
Locomotiva unui tren care circula pe ruta Brazi - Şimleu Silvaniei a luat foc, sâmbătă dimineaţa în Gara Sinaia. Pompierii prahoveni au reuşit să localizeze incendiul după o intervenţie de aproximativ 10 minute. Nimeni nu a fost rănit.
Incendiul se manifesta fără flacără şi a apărut la locomotiva trenului GFR cu 24 vagoane în componenţă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a trimis la faţa locului două autospeciale de stingere si una de prim ajutor. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la cablurile de forţă de la motorul 6. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
 
Un copil de 4 ani din comuna prahoveană Poienarii Burchii a suferit arsuri grave, vineri, în jurul orei 17:30, în urma unui accident. Părinţii acestuia ar fi stropit un grătar cu combustibil, pentru aprindere. Băieţelul a suferit arsuri de gradele 2 şi 3 pe 90% din suprafaţa corpului. La locul evenimentului a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD. Echipajul l-a preluat pe copil şi l-a transportat la spitalul clinic Grigore Alexandrescu Bucureşti. Totodată, la locul intervenţiei a fost asistată medical şi o fetiţă de 13 ani care a suferit un atac de panică.
 
Pompierii prahoveni au acţionat duminică seara, în jurul orei 20:42 pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Boldeşti-Scăeni. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 20 de ha cu pericol de propagare din cauza vântului puternic. La faţa locului au acţionat 12 pompieri care au reuşit să lichideze flăcările după o oră şi jumătate. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza focului deschis în spaţii deschise.
 
Un autotren încărcat cu ambalaje a  fost cuprins de flăcări, în noaptea de vineri, în jurul orei 22:15, pe DN 1, în dreptul localităţii Băicoi. Flăcările au cuprins rapid elementele plastice din componenţa cabinei, cauciucurile, rezervorul, prelata semiremorcii şi aproximativ 25% din marfa transportată. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza frecării.
 
Sâmbătă, în jurul orei 10:57, cinci echipaje de pompieri au fost alertate de urgenţă în satul Brătăşanca din localitatea Filipeştii de Târg, în urma unui anunţ referitor la un incendiu. La sosirea echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent la două anexe gospodăreşti şi o locuinţă  particulară, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor purtate de vânt şi căzute pe materiale şi substanţe combustibile. Urmare a evenimentului au ars aproximativ 3 tone de cereale, bunuri gospodăreşti, mobilier şi lemne de foc.