IJP PRAHOVA . ACŢIUNE ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN JUDEŢUL PRAHOVA PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA  INFECTĂRII CU  SARS-CoV 2
 
 
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
La activităţile desfăşurate au participat peste 550 de politişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
În cadrul activităţilor au fost controlate 730 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 1284 persoane şi verificate 604 autovehicule (dintre acestea 342 mijloace de transport public în comun). 
În urma neregulilor constatate au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 40.700 de lei, dintre care 106 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală,  iar 35 conform Legii nr. 61/1991.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
Vă recomandăm să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi mască de protecţie, să respectaţi modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneţi la riscuri.
 
Suntem la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!