ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.2 octombrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 35 misiuni, din care 9 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 26 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, persoanele implicate refuzând transportul la spital.
 
 
O femeie a fost salvată, azi-noapte, în jurul orei 01:52, în satul Podgoria din localitatea prahoveană Tătaru. Un incendiu violent a cuprins cu repeziciune o locuinţă  particulară şi o anexă gospodărească, manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Pompierii au salvat o femeie din locuinţa învecinată, unde exista pericol major de propagare a incendiului.
La faţa locului au fost mobilizate operativ trei echipaje de stingere cu 10 pompieri militari care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului.
Urmare a evenimentului, izbucnit cel mai probabil, din cauza amplasării necorespunzătoare a unor materiale combustibile lângă o sobă, au ars acoperişul anexei şi al locuinţei, 1000 kg de grâu şi porumb, 600 kg struguri şi 3 mc lemn de foc.
 
Un alt incendiu a izbucnit joi, în jurul orei 15:47, în satul Nevesteasca din localitatea Podenii Noi. Flăcările au cuprins rapid o anexă gospodărească pe o suprafaţă de aproximativ 70 şi un vagon de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp. Pompierii prahoveni au acţionat cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului, izbucnit din cauza amplasării necorespunzătoare a unor materiale combustibile lângă un aragaz.
 
Un alt bărbat a fost salvat dintr-o locuinţă inundată cu fum, din cauza unei tigăi uitată pe aragaz. Evenimentul a avut loc joi dimineaţa, în jurul orei 06:53 pe strada Aleea Elevilor din municipiul Ploieşti. Două echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor s-au deplasat operativ, însă după ce au spart uşa au găsit apartamentul inundat cu fum şi pe proprietar dormind. Pompierii prahoveni au salvat proprietarul din începutul de incendiu şi au protejat întreg imobilul.
 
Foto cu caracter ilustrativ