IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESA.1 octombrie 2020
 
Băut la volan
 
În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie a.c., în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit pe strada Ştrandului din Ploieşti un autoturism condus de un bărbat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Acţiuni pentru verificarea legalităţii modului de deţinere, port şi folosire a armelor
 
Timp de două zile, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au desfăşurat activităţi pentru identificarea armelor deţinute ilegal, precum şi pentru verificarea legalităţii modului de deţinere, port şi folosire a armelor de către deţinătorii legali de pe raza judeţului Prahova.  Au fost verificate 15 persoane, întocmite 5 dosare penale (4 pentru deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării conform art. 342 al.2 Codul Penal şi 1 pentru nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă conform art.342 al.6 Codul Penal). Poliţiştii au aplicat şi 6 sancţiuni contravenţionale conform Legii 295/2004R, totodată au ridicat 5 arme neletale şi muniţie. De asemenea,  au anulat dreptului de deţinere, port şi folosire arme pentru 6 persoane.
Accident rutier
 
În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 1- E 60 la intersecţia cu DJ 720 în localitatea Băicoi a avut loc un accident rutier. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că un tănăr de 19 ani care se deplasa la volanul unui autoturism pe direcţia Bucureşti către Braşov, ajungând la intersecţia cu DJ 720 către Floreşti, ar fi efectuat virajul la stânga către Floreşti, fără a acorda prioritate unei autoutilitare condusă de un bărbat de 45 de ani care circula pe direcţia Braşov-Bucureşti. În urma evenimentului, tânărul de 19 ani şi ceilalţi pasageri din auto respectiv un tânăr de 20 de ani, un altul de 18 ani şi o minoră de 15 ani au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.  În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporal din culpă.
 
Foto cu caracter ilustrativ