ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.29 septembrie 2020
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 43 misiuni, din care 14 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 29 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere în urma cărora 3 adulţi şi un minor au fost transportaţi la spital.
O cisternă care transporta 32 de tone de kerosen a fost implicată într-un accident rutier produs, luni după-amiază în jurul orei 15:49, pe centura de est a municipiului Ploieşti, în dreptul localităţii Corlăteşti.
Cisterna era fisurată, iar capul tractor s-a răsturnat peste un autoturism. În urma impactului o persoană a rămas încarcerată, fiind vorba de un bărbat care nu prezenta semne vitale şi şoferul cisternei, de 27 de ani, care a fost rănit, suferind un traumatism cranian.
Bărbatul, care avea 32 de ani, a rămas prins în maşina strivită de capul tractor, de unde iniţial nu a putut fi scos din cauza riscului de explozie. Pompierii au asigurat măsurile de protecţie pe o rază de 800 de metri în jurul locului în care cisterna a fost răsturnată. Totodată, ISU Prahova a emis prin sistemul Ro-Alert o alertă extremă referitoare la pericolul de explozie şi ocolirea sau evitarea zonei de către participanţii la trafic şi eliberarea căilor rutiere pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie.
Intervenţia a fost finalizată în jurul orei 22:36, după ce a fost transvazat tot produsul   într-o altă cisternă şi după curăţarea carosabilului.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 arderi necontrolate (incendii gunoi şi vegetaţie uscată ) produse în localităţile Bărcăneşti, Ploieşti şi Bucov. 
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1,5 ha.
Precipitaţiile abundente din cursul nopţii au cauzat probleme în judeţ, militarii acţionând pentru evacuarea apei de pe carosabil, în zona Cumpătu din localitatea Sinaia, circulaţia fiind blocată pe parcursul desfăşurării intervenţiei.
Probleme au fost şi în Buşteni, pe strada Plaiul Zamorei, unde un copac se afla înclinat cu tulpina crăpată, existând pericolul căderii pe locuinţă. 
Întrucât vremea rămâne instabilă şi în următoarea perioadă, reamintim populaţiei că este important să respecte recomandărilor autorităţilor şi să aplice, la nevoie, măsurile de autoprotecţie în cazul manifestării fenomenelor meteo nefavorabile. Să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.