Comunicat IJP Prahova. Fortele MAI au actionat pentru siguranta procesului electoral si au deschis 12 dosare penale
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino”  Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploieşti, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia, precum şi alte structuri judeţene ale M.A.I.) au asigurat ordinea publică pe raza întregului judeţ, îndeosebi în zona celor 624 de secţii de votare.
Pe raza judeţului Prahova, procesul electoral s-a desfăşurat în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite, forţele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfăşurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi buna derulare a procesului electoral.
În anul 2020 au fost înregistrate, pe parcursul întregii campanii electorale, 92 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, comparativ cu anul 2016 când au fost înregistrate 195. Echipele de verificare au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale (abateri prevăzute de Legea nr. 115/2015, OUG nr. 34/2008 şi Legea nr. 61/1991) pe parcursul campaniei electorale 2020, comparativ cu anul 2016 când au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale.
Totodată, pe parcursul campaniei electorale şi în ziua alegerilor locale din 2020 au fost întocmite 12 dosare penale (5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, 3 pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, 1 pentru  nerespectarea regimului urnei de vot, 1 pentru vot multiplu, 1 pentru fals în înscrisuri şi uz de fals şi 1 pentru coruperea alegătorilor), faţă de 24 dosare penale în anul 2016.
 
Foto cu caracter ilustrativ