IJP PRAHOVA. MISIUNI PENTRU SIGURANŢA DESFĂŞURĂRII ALEGERILOR LOCALE DIN DATA DE 27 SEPTEMBRIE 2020
 
 
Pentru ziua alegerilor, duminică, 27 septembrie a.c., 1.300 de poliţişti, alături de 636 jandarmi, 310 pompieri şi 200 alte efective din cadrul altor structuri M.A.I. vor asigura măsurile de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în zona secţiilor de votare, având în vedere buna derulare a procesului electoral.
 
Dat fiind amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID – 19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii.
 
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino”  Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploieşti, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia, precum şi alte structuri judeţene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.  
 
Astfel, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova vor avea în responsabilitate 176 de secţii de votare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova  213, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova 126, iar 109 secţii de votare vor fi în responsabilitatea altor efective.
 
Orice sesizare va fi tratată cu celeritate şi seriozitate, iar efectivele angrenate vor manifesta toleranţă zero în cazurile de încălcare a legii indiferent de opţiunile politice ale persoanelor implicate.
 
Pentru mai multe informaţii privind procesul electoral, puteţi consulta, pagina unităţii noastre (https://ph.politiaromana.ro), accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcţionează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteţi găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor locale 2020, cât şi actele normative incidente şi contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de acestea.
 
De asemenea, pentru ziua votului au fost dispuse de către autorităţile competente o serie de măsuri speciale de protecţie în contextul pandemiei de COVID-19.
 
Vă recomandăm să respectaţi legislaţia electorală şi regulile de convieţuire socială şi să  sesizaţi orice încălcare a legislaţiei la numărul unic de urgenţă 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.
 
Foto cu caracter ilustrativ