ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.25 septembrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 34 misiuni, din care 19 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 15 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 5 arderi necontrolate (vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 14 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere în urma cărora doi adulţi au fost transportaţi la spital.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 5 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Măgureni, Filipeştii de Târg, Bărcăneşti (2) şi Lipăneşti. 
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 3,5 ha.
 
În urma secetei instituite în satul Bughea de Sus din comuna Teişani, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să asigure transportul de apă pentru uzul menajer al populaţiei.
                                                                 Foto cu caracter ilustrativ