ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.24 septembrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 50 misiuni, din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 19 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, 7 arderi necontrolate (vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere în urma cărora un minor a fost transportat la spital.
De asemenea, echipajele de pompieri militari subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, la instituţii de învăţământ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 7 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Ploieşti, Plopu, Blejoi, Valea Călugărească, Măgurele (2) şi Bărcăneşti.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2 ha.
 
Foto:ziare.com