ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.23 septembrie 2020
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 64 misiuni, din care 18 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 15 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, precum şi în alte 7 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane şi animale din locuinţe.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 6 accidente rutiere în urma cărora 2 persoane au fost transportate la spital.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 10 misiuni de recunoaştere în teren, la instituţii de învăţământ şi cămine culturale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Marţi, în jurul orei 18:00, două echipaje de pompieri au fost alertate de urgenţă în piaţa din nordul municipiului Ploieşti, în urma unui anunţ referitor la un incendiu. La sosirea echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta la mai multe deşeuri şi la acoperişul pieţei pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. Peste 50 de persoane, angajaţi, dar şi clienţi s-au autoevacuat la momentul izbucnirii incendiului. 
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.