ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 22 septembrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 4 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Urlaţi, Călugăreni, Lipăneşti şi Podenii Noi.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 11 ha.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren, la instituţii de învăţământ şi cămine culturale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
***
Dacă în cazul arderilor necontrolate există şanse să sesizăm la timp izbucnirea unui incendiu, în cazul monoxidului de carbon şansele de a rezolva problema la timp şi fără repercusiuni sunt mai reduse! Iar asta fiindcă monoxidul de carbon este un gaz care poate cauza intoxicaţii grave sau chiar decesul dacă încăperea în care se propagă nu este aerisită la timp!
Nu uitaţi!
➡ Să faceţi revizia anuală a coşului de fum cu specialişti autorizaţi;
➡ Să instalaţi detectoare de monoxid de carbon.      
 
Foto cu caracter ilustrativ