BULETIN DE PRESĂ.IJP Prahova .22 septembrie 2020
Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţişti
În cursul zilei de duminică, poliţiştii rutieri au oprit pentru control, în Buşteni şi în comunei Fântânele, doi conducători auto care deşi se aflau la volanul autoturismului, emanau halenă alcoolică. Bărbaţii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,73 şi 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceste cauze, au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Eveniment rutier soldat cu pagube materiale
La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier în comuna Proviţa de Jos, soldat cu pagube materiale. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului implicat. 
Din cercetări a rezultat faptul că, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, din direcţia Proviţa de Jos către Câmpina, la ieşirea dintr-o curbă la stânga, bărbatul de 31 de ani ar fi părăsit partea carosabilă şi ar fi acroşat două autoturisme parcate regulamentar în afara părţii carosabile. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,93 mg/ l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Acţiuni ale poliţiştilor ploieşteni 
La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Nr.1 Ploieşti au efectuat, în două intervale diferite, o acţiune în zona Halelor Centrale, pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi, totodată, verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în contextul răspândirii virusului Sars-Cov-2. 
Poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale dintre care 5 conform Legii nr. 55/2020 (pentru nepurtarea măştii de protecţie individuală în incinta Halelor Centrale), 13 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială şi două pentru abateri rutiere. În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat 2 persoane care apelau la mila publicului, pentru obţinerea de foloase materiale.
Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii nr.61/1991.  
 
Ieri, poliţiştii Secţiei de Poliţie Nr.4 Ploieşti au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, totodată, fiind verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr.55/2020. 
Zonele vizate de poliţişti au fost Gara de Sud, Bulevardul Independenţei şi cartierul Bariera Bucureşti. În urma controalelor, au fost aplicate 12 sancţiuni în valoare totală de aproximativ 4.000 de lei, dintre 9 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială iar 3 conform Legii nr. 55/2020. În cadrul activităţii au fost verificate şi 6 mijloace de transport în comun.