ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 21 septembrie 2020
În perioada 18-21 septembrie, peste 190 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.
În perioada menţionată, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 116 misiuni, din care 33 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 77 urgenţe medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 6 incendii,  7 arderi necontrolate (incendii de vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 20 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane şi animale din locuinţe şi autoturisme.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 10 accidente rutiere în urma cărora 4 persoane au fost transportate la spital.
 
În săptămâna 14-18 septembrie, Inspecţia de Prevenire a 26 acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la operatori deşeuri, construcţii hidrotehnice, obiective SEVESO şi secţii de votare.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 65 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 24 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 55 avertismente şi 10 amenzi în cuantum de 17.000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 25 instruiri la care au participat 192 persoane. 
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.