Primaria  si Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, sprijină campania naţională de informare „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”
 
Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, sprijină campania naţională de informare „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”, organizată în parteneriat cu ASOCIAŢIA ECOTIC şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, eveniment care se va desfăşura  în oraşul nostru, în perioada 28 septembrie - 9 octombrie 2020.
Scopul acestei acţiuni este de a contribui la conştientizarea ploieştenilor în privinţa importanţei reciclării corecte a deşeurilor DEEE - deşeuri de echipamente electrice şi electronice.
Municipalitatea îndeamnă astfel ploieştenii să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), urmând ca fiecare persoană care predă deşeuri de minim 5 kg cumulate va primii un premiu instant, iar pentru o cantitate de peste 19 kg va fi înscrisă automat la o tombolă, având şansa de a câştiga premii precum: încărcătoare wireless, maşini de înşurubat şi găurit, uscătoare de păr, maşină de tuns iarba sau aparat de spălat cu presiune.
Extragerea câştigătorilor în cadrul acestei campanii se va realiza în data de 15 octombrie 2020 (prin intermediul website-ului random.org), urmând ca organizatorul să informeze fiecare câştigător privind modalitatea de livrare a premiului.
Ploieştenii vor beneficia de preluare în mod gratuit de la domiciliu a DEEE-urilor mari şi voluminoase, apelând numărul 0211933 sau 0244546627.
Este important ca cetăţenii să înţeleagă care sunt modalităţile corecte de debarasare de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, iar această campanie face exact acest lucru.
Campania „Fii la tine-n ţară la fel ca afară” reprezintă în fapt un serviciu de colectare direct de la domiciliul cetăţenilor a acestor deşeuri de echipamente electrice şi electronice în vederea realizării unei eficiente colectări separate.
Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre şi-a exprimat încă o dată susţinerea faţă de astfel de evenimente cu impact direct în protejarea mediului şi sănătăţii, la nivelul comunităţii locale, apreciind că şi de această data ploieştenii vor da dovadă de responsabilitate şi interes în contextul protejării mediului înconjurător şi eficientizării într-un mod transparent a resurselor naturale, respectând regulile de reciclare ecologică şi controlată  a deşeurilor de acest tip. 
Detalii suplimentare despre această campanie naţională pot fi consultate pe pagina de internet: fiiintara.ecotic.ro .
 
Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti