IJP PRAHOVA .BULETIN DE PRESĂ.19-20  septembrie 2020
Bărbat bănuit de braconaj cinegetic, reţinut de poliţişti
La data de 18 septembrie a.c, în jurul ori 19.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Baba Ana au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe fondul cinegetic nr. 8 Ciorani un bărbat desfăşoară posibile activităţi de braconaj cu ajutorul unui câine.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar pe câmpul dintre localităţile Ciorani şi Sălciile au depistat un bărbat din localitatea Sălciile care încerca părăsească zona, fiind însoţit de un câine din rasa ogar. 
Persoana bănuită este cercetată şi în alte cauze penale iar, în urma administrării probatoriului, s-a dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore. Câinele din rasa ogar se află în custodia Adăpostului de câini comunitari Târgşoru Vechi, până la finalizarea cercetărilor.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul IPJ Prahova, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru braconaj cinegetic, faptă  prevăzută de art. 42 alin. 1 lit. d din Legea nr. 407/2006, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.
Bărbaţi reţinuţi pentru furt calificat
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti efectuează cercetări într-o cauză penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În fapt, în noaptea de 18 spre 19 septembrie  a.c., autori necunoscuţi ar fi pătruns în curtea unui locuinţei, iar din anexe ar fi sustras două utilaje pentru grădină, un aparat de sudură şi animale, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 2.500 de lei. În urma investigaţiilor efectuate, la data de 19 septembrie a.c., au fost identificaţi şi depistaţi trei bărbaţi din comuna Ariceştii-Rahtivani şi un bărbat din comuna Floreşti, bănuiţi de comiterea faptei, totodată fiind recuperate şi mare parte din bunuri. În urma probatoriului administrat, faţă de aceştia a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
La volan, sub influenţa alcoolului
În noaptea de 19 spre 20 septembrie a.c., în jurul orei 01:30, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un bărbat aflat la volanul unui autoturism, în timp ce se deplasa pe Şoseaua Vestului din Ploieşti. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.