BULETIN DE PRESĂ.IJP Prahova . 17 septembrie 2020
 
Conducător auto depistat la volan sub influenţa alcoolului
 
La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier în Ploieşti, pe Bulevardul Republicii. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului implicat. Din cercetări a rezultat faptul că, posibil pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu o bordură. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,64 mg/ l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.
 
Infracţiune la regimul rutier
 
Tot ieri, în jurul orei 07:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Măgurele au depistat un bărbat din localitate care conducea un motociclu pe DN1A, pe raza comunei Măgurele. După oprirea regulamentară, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt pentru care a fost deschis dosar penal pentru conducere unui vehicul fără permis de conducere.
 
Material lemnos, confiscat de poliţişti
 
În urma unui control efectuat la un agent economic din Vălenii de Munte, de specialişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Ploieşti şi ai Direcţiei Silvice Prahova au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte regimul materialelor lemnoase, respectiv materialul lemnos era comercializat fără a se întocmi documente de însoţire. În acest sens, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei, conform Legii nr. nr.171/2010. 
De asemenea, poliţiştii au confiscat 24 metri cub de lemn, în valoare de  aproximativ 4.400 de lei.