Pompierul de Onoare al anului 2020 este de la ISU Prahova
 
Comunicat ISU Prahova :
 
Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, colegul nostru, plutonier major Stroilescu George din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia a primit Emblema de Onoare a MAI intitulata "Pompierul de Onoare al anului 2020".
 
Când salvezi viaţa unui om nu ai timp să te gândeşti că faci un act de eroism, de cele mai multe ori secundele fac diferenţa între viaţa şi moarte. În data de 15 martie, colegul nostru a participat la o intervenţie pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă cu etaj şi mansardă, din staţiunea montană Buşteni. Incendiul se manifesta violent la etaj, în interior fiind surprins un bărbat în vârstă de 79 de ani, cu probleme medicale.
 
Salvatorul a spart uşa şi a pătruns în încăperea inundată cu fum, iar în urma acţiunii de căutare-salvare a găsit victima ascunsă sub o masă. Totodată, în apropierea victimei se aflau două butelii deschise care prezentau un pericol major. Ulterior, victima a fost scoasă din încăpere, predată echipajului SMURD cu arsuri de gradul I şi II pe faţă şi braţe şi transportată la spital. 
 
Bărbatul s-a refăcut şi astăzi trăieşte graţie curajului şi măiestriei dovedite de salvatorul lui, care cu abnegaţie şi profesionalism a redat şansa la viaţa unui om care avea mare nevoie de sprijin.
 
Suntem mândri pentru ca faci parte din echipa noastra!