ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV.11 septembrie 2020
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova, pompierii au intervenit la 35 de situaţii de urgenţă. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, astfel că echipajele SMURD au acţionat pentru acordarea primului ajutor celor 18 persoane aflate în dificultate. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice de protecţie la 2 accidente rutiere, fără victime.                           
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Boldeşti-Scăeni şi Blejoi. 
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 5 ha.
Joi, în jurul orei 16:46, patru echipaje de pompieri au fost alertate în localitatea Târgşoru Vechi pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj auto. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul şi la acoperişul garajului pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a suferit arsuri de gradul I la cap şi membrele superioare, fiind asistat medical la locul evenimentului.
Ca urmare a producerii incendiului, provocat din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice, au ars bunuri de uz casnic şi gospodăresc, scule industriale, unelte, electrocasnice şi electronice.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Câmpina au fost solicitaţi să intervină, joi, în jurul orei 15:41 la un incendiu care a cuprins rampa de gunoi din localitatea prahoveană Băneşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp, cuprinzând vegetaţia uscată şi foarte multe deşeuri şi gunoi menajer.
La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate 3 autospeciale de stingere, una de prima intervenţie şi comandă şi o autospecială de prim ajutor. 
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
Foto:prahova-news.ro