ISU Prahova.Buletin informativ.9 septembrie 2020
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova, pompierii au intervenit la 45 de situaţii de urgenţă. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, astfel că echipajele SMURD au acţionat pentru acordarea primului ajutor celor 22 de persoane aflate în dificultate. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 6 accidente rutiere în urma cărora 4 persoane au fost transportate la spital. 
Marţi, 08 septembrie, în jurul orei 06:17, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă pe A3 în dreptul localităţii Gruiu din Ilfov după izbucnirea unui incendiu care a cuprins un autoturism în totalitate.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Ploieşti şi Blejoi. 
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 350 mp.