IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.8 septembrie 2020
 Material lemnos tăiat ilegal
 
La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 13.50, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti au depistat în comuna Şoimari un bărbat care conducea un atelaj hipo, încărcat cu material lemnos. Din verificările efectuate a reieşit faptul că persoana nu deţinea documente de însoţire a materialului lemnos transportat, respectiv 0,20 mc lemn foc (specia stejar). Întregul material lemnos transportat a fost confiscat şi predat lucrătorilor Ocolului Silvic, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic au depistat un bărbat în comuna Jugureni, care ar fi tăiat mai mulţi arbori, specia carpen din pădure, fără a deţine documente. Lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic au conficat materialul lemnos tăiat fără drept, respectiv 0.350 mc material. Bărbatul a fost sancţionat pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei. 
 
Reţinut pentru furt
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. La data de 21 august a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie de 67 de ani din Ploieşti, cu privire la faptul că în timp ce se afla în incinta unui magazin din municipiul Ploieşti, i-ar fi fost sustras un căruţ de cumpărături în care s-ar fi aflat două portofele cu sume de bani şi acte. 
În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat un bărbat de 45 de ani, bănuit de comiterea faptei. În urma administrării probatoriului în cauză, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
 
 
Dosare penale pentru nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice
 
Poliţiştii din cadrul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat în judeţul Prahova pentru  verificarea legalităţii deţinerii şi utilizării produselor de protecţie a plantelor şi a îngrăşămintelor chimice.  Au fost controalaţi atât agenţii economici autorizaţi să deţină şi să utilizeze produse de protecţia plantelor din grupele toxic şi foarte toxic, cât şi asociaţiile agricole.
 
Exemple:
 
În urma verificărilor efectuate, la sediul unei societăţi din comuna Fulga a fost descoperită cantitatea de aproximativ 25.000 kg de azotat de amoniu depozitată în spaţii neprotejate. 
 
De asemenea, la sediul unei societăţii agricole din comuna Ciorani, a fost identificată cantitatea de 180.000 kg de îngrăşăminte chimice (complexe chimice) care se aflau depozitate în condiţii necorespunzătoare, precum şi mai multe recipiente din plastic provenind de la produsele de protecţia plantelor care nu au fost eliminate conform prevederilor legale. 
 
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”, totodată fiind aplicată o sancţiune contravenţională conform art. 31 alin. 1 lit.b din OG nr. 4/1995.
 
La volan cu permisul anulat
 
La data de 7 septembrie a.c., în jurul orelor 16.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei  municipiului Câmpina, au oprit în trafic un autovehicul condus de un bărbat.
Din verificărilor efectuate a reieşit faptul că persoana în cauză avea permisul de conducere anulat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Foto cu caracter ilustrativ