IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ .4-6 septembrie 2020
Sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice
 
Vineri, 4 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Prahova au acţionat pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, precum şi pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederiile Legii nr. 55/2020. În cadrul acţiunii, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, cu o valoare totală de aproximativ 11.900 de lei.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere. Poliţiştii rutieri vor desfăşura în continuare astfel de acţiuni, întrucât consumul de alcool afectează capacitatea de a conduce,  diminuează reflexele, conducătorii auto pot deveni agresivi, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori fatal. 
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul condus de un bucureştean care circula în localitatea Sinaia. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că bărbatul aflat la volanul autoturismului nu deţine permis de conducere. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Vineri seară, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Nr. 3 Ploieşti au depistat în trafic, în municipiul Ploieşti, un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism cu toate că acesta consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Şi în cursul zilei de sâmbătă,  în jurul orei 19.00, poliţiştii rutieri din Comarnic au oprit pentru control, în comuna Secăria, un motociclu condus de un bărbat din Câmpina. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că bărbatul de 24 de ani nu deţine permis de conducere. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Duminică, în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Apostolache au oprit un autoturism condus de un bărbat, în localitatea Sângeru. Din verificările efectuate a reieşit faptul că bărbatul de 31 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,95mg/litru alcool pur în aerul expirat, totodată în prezenţa personalului medical, a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. După administrarea probatoriului, în cursul nopţii de 6 spre 7 septembrie a.c., bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.