BULETIN DE PRESA.ISU PRAHOVA.3 septembrie 2020
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova, pompierii au intervenit la 46 de situaţii de urgenţă.
Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, astfel că echipajele SMURD pentru acordarea primului ajutor celor 16 de persoane aflate în dificultate.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 8 accidente rutiere în urma cărora 4 persoane au fost transportate la spital, din care două în stare gravă.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Urlaţi, Păuleşti şi Ploieşti. Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1400 mp.
Miercuri, în jurul orei 15:31, două echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină pentru a scoate un căţel dintr-un canal din localitatea Ariceştii Rahtivani. Şi în jurul orei 15:31, de această dată în comuna Ceraşu pompierii au salvat un cal căzut într-un canal cu adâncimea de 1 m.
Acesta avea un picior rupt şi a fost predat unui veterinar pentru a primi îngrijiri corespunzătoare.
Două autoturisme şi o autobasculată în care se aflau cinci ocupanţi au fost implicate, miercuri, în jurul orei 15.30, într-un accident rutier grav produs pe DN 1B, la ieşirea din Loloiasca către Mizil.
În urma impactului, două victime au rămas încarcerate, fiind extrase în cel mai scurt timp dintre fiarele contorsionate ale autoturismului.
La faţa locului s-au deplasat cu operativitate două echipaje de descarcerare, unul de stingere şi două de prim ajutor.
În urma accidentului o victimă a fost transportată cu elicopterul SMURD la un spital din capitală, iar cea de-a doua la Spitalul Judeţean Ploieşti. Este vorba despre o femeie de 32 de ani cu politraumatisme şi un băiat de 14 ani, intubat şi politraumatizat.
Foto:stiridebuzau.ro