ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV .1 septembrie 2020
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova, pompierii au intervenit la 22 de situaţii de urgenţă. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, astfel că echipajele SMURD pentru acordarea primului ajutor celor 31 de persoane aflate în dificultate.
 
Având în vedere că în ultimele zile s-a observat o creştere a numărului de incendii de vegetaţie uscată, pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor şi să ţină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă. De asemenea, arderea resturilor vegetale se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.
                                                                  
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a şase incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Băicoi, Ploieşti, Urlaţi, Brazi, Baba Ana şi Podenii Noi.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 3 ha.
Luni, 31 august, în jurul orei 10:02, două echipaje de pompieri şi unul de prim ajutor au fost alertate de urgenţă în localitatea Păuleşti după izbucnirea unui incendiu care a cuprins un autoturism. Flăcările se manifestau la întreg autoturismul. Din fericire, nu   s-au înregistrat victime, autoturismul fiind abandonat în apropierea pădurii. Cauza incendiului este în curs de stabilire.
 
În această dimineaţa, în jurul orei 02:07, două echipaje de pompieri au fost alertate în localitatea Breaza pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe furaje depozitate într-o gospodărie. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la 13 căpiţe de fân, pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp. În sprijinul echipajelor de pompieri a acţionat şi o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera evenimentul.
 
Luni dimineaţa, în jurul orei 07:24, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din localitatea Drajna.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi în interiorul locuinţei.
Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unei lumânări, au ars acoperişul, aparatura electrocasnică, elemente de mobilier şi tâmplărie.
 
Foto cu caracter ilustrativ