IJP PRAHOVA .Buletin de presă.1 septembrie 2020
 
 
Reţinut pentru tâlhărie
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizaţi la data de 24 august a.c., cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras unei tinere în timp ce se deplasa pe strada Poştei din municipiul Ploieşti telefonul mobil, fiind deposedată prin violenţă de către o persoană necunoscută. În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat un bărbat de 36 de ani din localitatea Plopu, bănuit de comiterea faptei. Ieri, în urma administrării probatoriului în cauză, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.
 
Prinşi băuţi la volan
 
În dimineaţa zilei de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit pe Bulevardul Republicii un autoturism condus de un bărbat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
În aceeaşi zi şi poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ au depistat şi identificat în comuna Şirna, un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism cu toate că acesta consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Foto cu caracter ilustrativ