Informare de presă privind situaţia COVID-19 în Prahova, 31 august 2020
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4230 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 141 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.
Cele 56 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:
0-18 ani - 4
19 ani -29 ani - 5
30 ani -39 ani - 8
40 ani -49 ani - 11
50 ani -59 ani - 9
60 ani -69 ani - 4
70 ani -79 ani - 6
Peste 80 de ani- 9
 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 285 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice.
​De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 923 de decizii de izolare şi 3980 de decizii de carantină.
 
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 20184 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.
 
 
153 copii infectiati cu noul coronavirus-Covid 19.
De  la inceputul pandemiei si pana in prezent, s-au inregistrat la nivelul judetului 153 de copii (persoane sub 18 ani) infectati cu noul coronavirus.
In prezent, in Prahova inca mai exista 18 cazuri active la copii, adica cele monitorizate in ultimele 14 zile.
 
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
 
Au fost efectuate verificări la 1773 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1151 de persoane, 728 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 147 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 71 de sancţiuni (opt în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 62 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor, conform Legii 55/2020, una pentru nerespectarea măsurile de dimunare a impactului riscurilor Lg. 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 20750 lei.
 
Ţinând seama de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 43/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice şi a Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vor fi reluate activităţile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în toate localităţile din Prahova. Chiar dacă sunt unităţi administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, depăşeşte rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori, cum este şi cazul oraşelor Breaza, Urlaţi, Băicoi, aici nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare (comunităţi închise) şi nici nu a fost constatat un trend crescător în ultimele două săptămâni. Totuşi, toate localităţile care depăşesc această rată de infectare vor fi monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova care, săptămânal, va prezenta analizele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea stabilirii unor măsuri impuse de contextul respectiv.
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
Sursa:Prefectura judetului Prahova