ISU PRAHOVA.Buletin de presa.28 august 2020
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Colceag.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1500 mp.
Joi, 27 august, în jurul orei 15:27, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă în localitatea Valea Doftanei după izbucnirea unui incendiu care a cuprins un autoturism. Flăcările se manifestau la instalaţia electrică din interiorul compartimentului motor şi la o parte din bordul maşinii. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Tot joi, în jurul orei 16:15, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din satul Conduratu. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la tabloul de siguranţă şi la izolaţia cablurilor electrice, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Pompierii au localizat imediat incendiul şi au diminuat considerabil pagubele.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui conductor electric defect.