ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.26 august 2020
 
Pompierii militari au fost în alertă marţi, după ce, la ora 10.23, a izbucnit un incendiu la un service auto din localitatea prahoveană Buşteni.
La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp, cuprinzând şi o parte din autoturismele aflate în interior.
La faţa locului au acţionat patru autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.
13 pompieri militari au acţionat timp de aproximativ patru ore pentru localizarea şi lichidarea incendiului, precum şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.
Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unei scântei de la un acumulator, au ars un autoturism în totalitate, două elevatoare, două bancuri de scule, o presă, pompe de spălătorie şi au fost afectate alte trei autoturisme. Pompierii prahoveni au protejat alte 6 autoturisme.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a cinci incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Bucov şi Brazi.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 3600 mp.
Două autoturisme în care se aflau patru ocupanţi au fost implicate, marţi, în jurul orei 15.04, într-un accident rutier grav produs pe DN 1, în dreptul localităţii Azuga.
În urma impactului, o persoană a rămas încarcerată, fiind conştientă. Victima a fost extrasă în cel mai scurt timp dintre fiarele contorsionate ale autoturismului.
La faţa locului s-au deplasat cu operativitate 11 pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, dar şi cu o descarcerare.
În urma accidentului, trei victime au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov iar cea de-a patra la Spitalul Judeţean Ploieşti.
Este vorba despre o femeie de 40 de ani cu politraumatisme, un bărbat în vârstă de 56 ani, cu fractură claviculă stângă, traumatism cranio-facial, dureri în regiunea lombară, de o femeie în vârstă de 41 de ani care a suferit un traumatism toracic şi un traumatism la cotul stâng şi de o altă femeie în vârstă de 29 de ani cu traumatisme cranio-facial şi gambă dreaptă.