IJP Prahova. ACŢIUNE PRIVIND CONTROLUL STĂRII TEHNICE AL AUTOVEHICULELOR
În ultimele 48 de ore, la nivelul judeţului Prahova, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român au efectuat verificări şi controale în trafic pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice şi verificarea respectării legislaţiei rutiere.
Astfel, au fost controlate peste 450 de autovehicule şi au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale. 
Controalele tehnice au urmărit funcţionarea mecanismului de frânare, a sistemului de direcţie, gradul de poluare datorat eliminării noxelor, funcţionarea şi reglarea corectă a instalaţiei de iluminare/semnalizare, autenticitatea seriilor de identificare ale vehiculelor.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere.
Exemple:
 
La data de 26 august a.c., un bărbat din localitatea Fântânele, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe DN1B, în localitatea Albeşti Paleologu a fost oprit de poliţişti, iar în urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanţii din cadrul R.A.R. Prahova   s-a constatat că autoturimul prezintă defecţiuni la sistemul de iluminare, coroziuni ale caroseriei şi deteriorări ale sistemului de evacuare. Conducătorul auto a fost sancţionat  contravenţional şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.
 
În aceeaşi zi, un alt bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism pe DN1B, fiind oprit de către poliţişti, în urma verificărilor efectuate împreună cu inspectorii R.A.R. s-a constatat că autovehiculul prezintă defecţiuni la sistemul de iluminare. De asemenea, autoturismul era echipat cu anvelope de alte dimensiuni. Întrucăt bărbatul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiind reţinut totodată permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.