IJP PRAHOVA.Buletin de presă.25 august 2020
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
În noaptea de 24 august a.c., în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Băicoi, au oprit un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism în localitatea Băicoi.
Din verificările efectuate, a reieşit faptul că acesta nu posedă permis de conducere şi întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În dimineaţa zile de 24 august a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Puchenii Mari au oprit pe Dj100B în afara localităţii Gherghiţa, un autoturism condus de un bărbat. Întrucât şi acest conducător auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În aceeaşi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Călugărească, au oprit pentru control un tractor care se deplasa în comuna Drăgăneşti şi nu avea fixată în partea din spate plăcuţa cu nr. de înregistrare/ înmatriculare. La volanul vehiculului a fost identificat un barbat, iar din verificările efectuate a reieşit faptul că, persoana în cauză nu posedă permis de conducere, totodată tractorul nu era înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.